11 October 2010

Weekend 10/10

Hvordan komprimerer man en weekend, der har været så sjov, så god og så begivenhedsrig til en overskuelig bid tekst og billeder? Forklarer om den lykke, man har følt midt om natten dybt under jorden i skæret fra røde lamper og en bizar samtale? Om det grineflip, man vågnede op til søndag morgen med søvn i øjnene? Om lyset fra bladene på det træ, man sad under, da man med værkende fødder fik samlet op på natten før? Om frustrationen over et ødelagt kamera? Om den lille kinesiske pige, der snakkede med det ældre bøssepar ved siden af en på en restaurant i lørdags? Man deler det op - og her får I resuméet, så kommer der flere dele på andre tidspunkter.

Weekenden startede med et interview med Miss Germany, som jeg skulle interviewe på hendes yndlingssted i Berlin; en sø i nærheden af hendes hjem i Heiligensee (Hellige Sø) i det nordlige Berlin. Hun var meget venlig, men heller ikke så facetteret, jeg havde håbet på at kunne bryde fordommene omkring skønhedsdronninger, men ikke denne gang. Vi så solen gå ned over søen, mens jeg hev og sled for at få noget interessant ned på blokken.

Om aftenen landede Kristiane, og sammen med Chris cyklede vi ned i Mitte efter drinks med dem fra mit arbejde på en efterhånden velkendt bar, Neue Odessa, som har smukt stribet tapet på væggene og et klientel, der mest af alt kan beskrives som hipsters.

Brunch dagen efter på Glücklick am Park under efterårssolen, der ikke slukkedes hele weekenden. Jeg skulle interviewe europamesteren i 'skæg' til EXB, men mødtes med Chris og Kristiane i Mitte bagefter, hvor vi shoppede og shoppede. Vi nåede også forbi Prenzlauer Berg til et madmarked, som udgjorde lørdagens frokost med smagsprøver af pesto, olier, chutneys og alt muligt andet. Og vi tilbragte en time i den engelske boghandel, hvor eftermiddagens multinationalitet var et dejligt krydderi.

Vi drak biococktails på legepladsen ved Exberliner, mens solen forsvandt, og efter en lang dag havde vi brug for et afsnit Matador, inden champagneproppen susede af, og vi tog ud i byen 2.30 om natten for at mødes med Max og Julian. De hev os med til en privatfest, der var lidt kedelig. Derfor fandt vi en hemmelig bar - en bar, hvor der ingen mennesker var i lokalet på gadeplan, og hvor man ikke måtte sige noget uden at blive tysset på af nogle store muskelmænd. For 2 euro, som blev sneget ned i deres lommer under mimen og fagtkommunikation, fik man dog lov til at gå ned i kælderen, hvor tre rum var fyldt med mennesker, musik og fest. Meget bizart. Ingen billeder der fra, dog - mit kamera er kommet til skade efter sidste weekends fald og vil ikke altid lystre. Altså billedmangel nogle steder i weekenden.

Kl syv om morgenen gik vi i seng og stod op nogle timer senere til tømmermænd. De fik dog ikke lov til at binde os i sengen, og snart var vi i Neukölln for at spise brunch på Ringo - nyt yndlingssted! Efter det begav vi os ud for at finde Spreepark. En forladt forlystelsespark, som det tog os en kæmpe omkørsel og en times kørsel at finde. Mere om forlystelsesparken på et andet tidspunkt... Aftenen blev tilbragt i sofaen med granatæbler, chokolade, Beverly Hills og uhyggelige youtube-videoer.

Kristiane og Chris tog hjem i morges, og jeg skal finde ud af at fordøje weekenden med den høje dosis grin, måben og sjov.
 Miss Germany fumler med kronen
 Jeg har opgivet at gå i de vanvittige sko, vi fandt i en genbrugsbutik i Prenzlauer Berg.
 Læg mærke til den voldsomme udsmykning!
 Kristiane og jeg i Alexa kl 20 omgivet af poser, chokolade og grin udenfor H&M, mens der ventes på Chris.
 Champagne inden nat, hemmelige barer og flere drinks.
 Chris og Kristiane i U-bahn og udsat for Max og Julian første gang.
 Morgen i Neukölln, Ringo-fix er tilfredsstillet.
 På vej ud til Spreepark kører vi forkert og ender i den tyrkiske version af Chinatown - fascinerende, når alle forretningernes facade er skrevet på arabisk! Da vi skulle have vores cola, fandt vi denne lille kiosk med fin anretning og ure på væggene med tider fra nær og fjern.
Vi er kørt for langt, og tømmermændene begynder at stikke. Anekdoter og billeder fra forlystelsesparken senere.

1 comment:

Henrik said...

Ser meget frem til dine billeder og oplevelsen af Spreepark :-)