24 April 2011

Djævlebjerget

Teufelsberg, som betyder 'Djævlebjerget', er en kunstig bakke bygget af murbrokker fra 2. verdenskrig. Den ligger langt ude vestpå, og egentlig blev den bygget for at dække en Albert Speer-bygget nazi teknisk skole, som var for genstridig til, at de allierede kunne bombe den væk. Siden fandt man ud af, at bakken var gunstig til at lytte til DDRs signaler, og man byggede derfor de høje, golfboldlignende tårne.
Efter murens fald har bygningerne været tomme, og planer om at bygge dem om til lejligheder er slået fejl. Nu er stedet kategoriseret som skov og er et yndet mål for urban explorers, der fotograferer det forladte sted.
Sigrid, Conor, Ines og jeg havde hørt, at der skulle være open air koncert og fest på stedet i går, og vi ankom, lige da solen gik ned, efter at have gået og gået gennem Grunewald. Festen var blevet lukket timer forinden af politiet, og der var kun nogle få, halvfulde hipstere tilbage. Vi gik i stedet rundt og tog billeder, og inde i en af 'golfboldene', hvor akustikken var helt fantastisk, stod en spanier og spillede guitar og sang. Der var et lille hul, hvor man kunne sidde og kigge ud på hele byen, der var badet i orange lys fra den nedgående sol, og det var ret magisk. Senere gik vi tilbage og fik et lift gennem skoven af et folkevognsrugbrød, vi dog skulle skubbe i gang igen, da det havde sat os af på stationen. Festen endte hos Conors lillebror i hans kæmpe Kreuzberg-lejlighed, hvor vi grinede og hørte Animal Collective, inden de fire urban explorers traskede hjemad.

No comments: