25 July 2010

Down By The River Festival

Puha, i går var virkelig en sjov sjov aften! Vi startede med Down By The River Festival på Bar 25 i Kreuzberg. Det er en bar bygget lige ud til Spree-floden med træ'terasser' helt ned til vandet. Hele atmosfæren var arty og hip med discokugler i træerne og gynger ud over vandet. Folk var glade, selvom det blæste en del ind fra vandet og gjorde festen lidt køligere, end det nok var tiltænkt. Der var bands, der spillede rundt omkring, blandt andet i en hvid boks med kighuller ind til de optrædende:
På en lille skærm ovenfor kunne man så se dem, der sad inde i boksen og sang og spillede, og mellem navnene kunne man selv hoppe ind og give lyd fra sig. Der var blandt andet to tre-årige piger, der sang en tysk børnesang, og en pige, der sang en kinesisk sang. Sjovt!
Selve området lå i et gammelt industriområde med nedlagte fabrikker med knuste ruder og store skorstene ude af drift ragende op i vejret. Det var virkelig et sjovt sted og helt sikkert et sted, jeg skal tilbage til. Langs hele floden er der den slags 'strandbarer', som de kalder dem. De er vist kendt for at være lidt alternative, og ifølge Kai er der en konstant kamp omkring dem, fordi byens myndigheder gerne vil have dem revet ned - der flyder en del stoffer. I barerne altså...
En rigtig start 90'er dressed tysker på en af de cirkusprægede forlystelser, der også var.
Den generelle dekor på stedet.
Foran indgangen - man kunne kun købe øl til 3 euro inde i baren (uhørte Berlinerpriser), så vi sneg os ud og over på en tank og købte øl til 70 cent, som vi drak udenfor.

Efter Down By The River Festival cyklede vi ind til Kastanienallée og mødtes med Ruben og hans venner, Julian og Maximillian, som vi tog i byen med. Max viste os et sted ved Kottbuser Tor station (Kreuzberg), som var lidt hemmeligt. Man skulle gå ind i et tomt storcenter og hen til en helt sort dør. Inde bag den var en lille bitte bar med rigtig fed indiemusik, som vi hang ud på indtil de sene morgentimer.

Nu er vi på vej til Mauer Park til loppis.

1 comment:

Berlin Calling « said...

[...] scener med fra Bar25, hvor jeg var den anden dag (stedet nede ved floden med gyngerne, som kan ses her) Filmen handler om en dj, spillet af real life dj Paul Kalkbrenner, som sluger sig selv i stoffer, [...]