22 July 2010

Storbylovin'

Billedet her er taget, mens vi venter på grønt lys på vej hjem fra en park ved Oranienburger Strasse/Hackesher Markt, hvor vi drak øl i går aftes. Vi opdagede bl.a., at Oranienburger Strasse bliver et virvar af ludere - Istedgade go home! - og euforiske turister, der sidder som fluer ved de forskellige restauranter op og ned ad gaden. Men parken var hyggelig! Mens vi drak vores tyske øl, der kun findes i 0,5 l og koster omkring 70 cent = meget meget lidt, så vi brandvæsenet rykke ud til en meget lidt voldsom ildebrand i et grillapparat i parken. Der var kun unge i parken, og mest udlændinge, så der var masser af drevne amerikanske udtalelser.

På vej hjem cyklede vi over Otto-Braun-Strasse, som er forvandlet til en byggeplads, og dér slog det mig: Jeg tror aldrig, jeg har lyst til at komme tilbage til København. Bare lugten hernede, indelukket storbyluft, den konstante larm af biler, dytten, udrykning, latter og hunde, der gør, er nok til, at jeg gerne vil blive. Men mest af alt, fordi man cykler rundt i blandt kæmpehøje bygninger og føler sig som en lille bitte prik på et stort sted. Billedet ovenfor af Fjernsynstårnet yder ikke det 'rigtige' billede retfærdighed. Det er virkelig stort, tårnet, når man sådan kører forbi det på 3-400 meters afstand, og meget meget smukt.

I dag kommer det til at regne - vi glæder os. Men varmen er stadig wild. Vi har ingen planer, så vi vil bare drysse lidt rundt.

No comments: