13 September 2010

Irsk film og monsuntendenser


Har i dag været i biografen til pressevisning på filmen 'Ondine' - tykke irske og accenter med tyske undertekster.... Filmen var rigtig god og handlede om en lidt fortabt fisker, der en dag hejser en pige op i sit net. Hans datter tror straks, pigen er en 'selkie' - en pige fra havet. Lyder mærkelig, men den var rigtig fin. Og det var biografen også! Der var meget højt til loftet og en smuk kuppel, der skinnede ned (altså før lyset slukkedes), og ude i siderne var plisserede gardiner med lamper i, som billedet ovenfor viser.

 Biografen, Delphi, lå lige under Zoologisk Have i glasbyen Vestberlin, hvor der bygges skyskrabere, og hvor der ifølge mig ikke er specielt hyggeligt. I det mindste var der dejligt vejr i nogle få minutter.
 En café på Exberliner-gaden skulle vist skifte ud i møbelbeholdningen. I hvert fald stod alle de her ude foran...
 Da jeg havde taget de 13 stop (!) med u-bahn tilbage til Rosa-Luxembourg-Platz, nåede jeg kun lige at købe en kop kaffe og komme i sikkerhed på Exberliner, før regnen stod med sjælden kraft. Det var helt fascinerende og tiltrak det meste af redaktionen, der prøvende tittede ud på vejret udenfor altanen.
P.S. Exberliners bordtennisbord, der havde bragt glæde og fest foran boden til festivalen i weekenden, blev stjålet...! Eftersom vi bogstaveligt talt blev eskorteret ud af vagterne kl 2 natten til søndag, og der kun var folk at pakke boder ned om søndagen, må det være nogle af dem, der har taget det, for det var der, da vi gik. Dårlig stil, ikk'?

No comments: