19 September 2010

Lammert, partycrashers & kulde

En weekend, omend kold, så i hvert fald en, der bød på hysteriske grineanfald, trafikfarer, cocktails, partycrashing, århusianere, demonstrationer, marked, brunch, sushi, pengeblødninger og vigtigst; godt selskab i form af Kathrine.

Fredag aften cyklede vi gennem kulden ned i Friedrichshain efter en warm-up hos mig bestående af gin&tonics og gæster. Da målet for vores udflugt var i gang med at lukke, raslede vi videre og kom forbi et åbent vindue, hvor der var fest indenfor. Vi besluttede os for at kravle ind, og det var tilsyneladende helt i orden for ham, der holdt festen - måske er det også bare the way to do things i Berlin. Det er trods alt ikke første gang, jeg crasher en privatfest hernede... Vi endte på en hems, hvor vi mødte nogle århusianske drenge. Under os var der et lille dansegulv, og privatfesten var cool nok til at have røg og farvet lys.

Dagen efter, i går, startede vi på Kollwitzplatz med brunch, mens solen fik folk (læs: parrene) til at sidde ude med solbriller og en espresso på det lille runde kaffebord. Den slags, som ikke sidder overfor hinanden fordybet i samtale, men ved siden af hinanden i udstrakt position, så solen kan absorberes så meget som muligt. Helt tavse, selvfølgelig.

Bagefter stødte vi ind i et madmarked, som bød på alle mulige delikatesser, smagsprøver og ældre, rige berlinere. Desværre er Berlin vejrmæssigt indrettet sådan, at solen kun lige når at skinne en halv times tid, inden det afløses af styrtende regn for så at skifte igen. Som om himlen over byen er skizofren eller bare meget ubestemmelig. Så vi måtte stå og fryse under bodernes markiser, mens vi ventede på, at regnen var færdig. Til gengæld var der tørt resten af dagen. Vi kørte til Friedrichstraße og gik i Weekday. Her befandt vi os pludselig midt i en demonstration klædt i grønne klistermærker (for det tyske parti Die Grüne) og 'Atomkraft - nein danke!'-bannere. Vores tømmermændsramte, colatrængende kroppe blev tilfredsstillet med et sukkerdrop af den sorte slags, mens vi døde af grin på gaden. En mand klædt i kaninkostume gik forbi, vi undrede os over, at lam på tysk hedder 'lammert', og så susede vi ind mod Mitte for at finde et stykke kage. Det viste sig at blive besværligt, men efter flere forsøg - stederne var enten larmende, lugtende eller tør for kage - fik vi sulten på krogen.

Aftenplanerne var rollerdisco (ja, med rulleskøjter!) på Tape Club, men efter sushi og kolde kolde cykelture for at finde en bar - de var alle helt fyldt op! - kom vi derud kl et kun for at finde ud af, at det først er næste uge...! Så vi kørte hjem igen og måtte ende festlighederne lidt tidligere end planlagt.

Kat tog sporvognen tidligt i morges, desværre, og jeg tog på arbejde for at proofreade. Nu står aftenen på skypesessions, Beverly, tøjvaskning og så lidt afvigelse fra sofaen som muligt.
 Udsigten fra hemsen til festen i fredags.
 Kat på vej ud af vinduet...
 Nogen, der kan oversætte?

No comments: